Dugongi on
sireenieläimiin kuuluva merinisäkäs. Aikuiset kasvavat yleensä alle kolme
metrisiksi ja alle nelisataa kiloisiksi. Syntyessään ne ovat noin metrin
pituisia ja noin 25 kilon painoisia.
Sana Dugongi
juontaa juurensa malaijin kielen meren-neitoa tarkoittavasta vastineesta.
Suurimmat Dugongi populaatiot sijoittuvat Australian isolle palliriutalle.
Dugongit syövät meriruohoa.
Dugongit
saavuttavat sukukypsyytensa vasta noin kymmenen vuoden iässä. Ne saavat
tavallisesti vain yhden poikasen 3-7 vuoden välein.
-Valtteri